Het Espenbos team

Alle Espenbos medewerkers op rij

Tandartsen

Gijs Hamers
Gijs HamersTandarts
Opgegroeid in Bingelrade onder de rook van Sittard. Wist al vroeg dat hij de geneeskundige kant op wilde. In Nijmegen tijdens zijn eerste jaar al met Mart en Robbie bevriend geraakt.

Aan hen zelfs te danken dat hij weer Limburgs dialect is gaan spreken.  Na 10 jaar ervaring opgedaan te hebben met verschillende disciplines, kwam de kans voorbij om met zijn studievrienden samen te werken.

Zijn doel is om samen met de patiënt tot een behandelplan te komen, waarin  rekening gehouden wordt met  alle aspecten van de functie van de mond. Het concept van beschermen, genezen en verbeteren sluit hier naadloos bij aan.

Mart Ramaekers
Mart RamaekersTandarts
Opgegroeid in Wolder (Maastricht) als zoon van een leraar exacte vakken en een moeder met ruime ervaring in hospitality, werd het Mart al snel duidelijk dat een goede tandarts…

… onder andere een combinatie is van deze disciplines.

Hij staat samen met zijn studie vriend en collega tandarts Robbie schouder aan schouder in het realiseren van een moderne praktijk die de patiënt en zijn mond centraal stelt.

Mart heeft zich gespecialiseerd in adhesieve tandheelkunde, de kunst van het plakken. In de afgelopen 12,5 jaar heeft hij zich toegelegd om witte vullingen en porselein zo sterk aan tanden te plakken zodat tanden weer functioneren alsof ze nieuw zijn. Niet alleen in vorm en kleur, maar vooral in karaktereigenschappen. Gerestaureerde tanden worden even sterk als een gave tand, niet zwakker of sterker. Het behandelplan kan volgens hem alleen worden bereikt door de patient erbij te betrekken. Met mondfotografie en een nauwkeurige digitale planning kan er een Digital Smile Design worden gecreëerd die als visueel kompas dient om een nieuwe glimlach met uiterste precisie te ontwerpen.

Hij is verder mede-oprichter van een platform (karma dentistry) dat tandheelkundige bij- en nascholing verleent voor collega tandartsen in binnen en buitenland, waarbij hij online en op locatie lezingen verzorgt.

Robbie Schreurs
Robbie SchreursTandarts
Opgegroeid in Scharn, geboren in Gouda, maar getogen in Maastricht als zoon van een administratief medewerkster en een accountant, wist hij al vrij snel zeker dat hij niet dezelfde richting als zijn ouders…

…uit wilde gaan. Uiteindelijk is tandheelkunde op zijn pad gekomen en heeft hij zich verder gespecialiseerd als tandarts in de Maxillo-Faciale prothetiek met als aandachtsgebieden oncologie en aangeboren afwijkingen. Tevens heeft hij zich gemanifesteerd in de 3D tandheelkunde, waarin hij uitgebreide 3D planningen maakt voor zowel de kaakchirurg als de uitgebreide prothetische rehabilitatie middels vaste en uitneembare voorzieningen.

Op dit moment staat hij aan het begin van een langdurige samenwerking met zijn vriend en zeer gewaardeerde collega Mart. Hierin voegen zij hun beiden specialisme samen om tot een moderne en vooruitstrevende praktijk te komen.

Hans Loyson
Hans LoysonTandarts
Opgegroeid in Heerlen, maar het prachtige Limburg verlaten om te gaan studeren in Nijmegen. Na twee jaar rechten, besloot hij zijn passie voor Tandheelkunde niet langer te negeren.

Eind jaren tachtig, was het bijna onmogelijk om een eigen praktijk te beginnen, maar na een tijd als waarnemer in Limburg en Brabant gewerkt te hebben deed zich de kans voor om de praktijk over te nemen van zijn eigen tandarts in Heerlen.

Na een aantal jaar in Heerlen, was er gezinsuitbreiding op komst en werd de wens voor een andere woning groter. Via via hoorde hij over een woonhuis annex praktijk in Cadier en Keer waar hij uiteindelijk in 1992 een algemene praktijk begonnen is en bijna 28 jaar met plezier zijn beroep heeft uitgeoefend. In 2015 begon hij met het zoeken naar een opvolger, wat na enkele teleurstellende ervaringen vrijwel niet mogelijk leek.

Totdat Mart en Robbie ineens op de stoep stonden en vanaf dag één de samenwerking als bijzonder prettig ervaren werd. Een samenwerking waarvan hij hoopt dat hij er nog lang van mag en kan genieten!

Sophie van den Bossche
Sophie van den BosscheTandarts
Is geboren en opgegroeid in Lanaken (België) en is onlangs afgestudeerd aan de ACTA in Amsterdam.

Sophie heeft hier tijdens de opleiding stagegelopen en zijn blij dat ze nu officieel deel uit mag maken van ons team.

Gerard Vonken
Gerard VonkenTandarts
Ruim voor het “Euro-Tijdperk” geboren als “Wijckeneer” in Maastricht (1954). In 1979 afgestudeerd als tandarts aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Na het vullen van de militaire dienstplicht…

… in 1980 (dit bestond toen nog!), als luitenant-tandarts, is hij 40 jaar lang als zelfstandig gevestigde tandarts werkzaam geweest.

Ruim 35 jaar in de praktijk van zijn vader, tandarts Arthur Vonken. Deze praktijk was gevestigd aan de Stationsstraat 18 te Maastricht. Daarna nog enkele jaren gewerkt bij Mondzorg Jekerdal, gevestigd aan de Cannerweg 134 te Maastricht. Sinds 1 januari 2021 werkzaam als tandarts/algemeen praktikus bij de Espenbos Kliniek.

Hij hoopt hier nog enkele jaren als “all-round” tandarts te kunnen en mogen werken in het Espenbos Team.

Soraya Surjandi
Soraya SurjandiTandarts
Geboren in Aken en 8 jaar later verhuisd naar Maastricht en hier opgegroeid. Al vanaf jonge leeftijd interesse gehad in de gezondheidssector en later de keuze gemaakt voor de opleiding tandheelkunde aan het Radboudumc te Nijmegen.

Nu 4 jaar werkzaam als algemeen practicus met affiniteit voor de restauratieve en esthetische tandheelkunde. Waarbij de nadruk ligt op minimaal invasief te werk gaan en aanvullend het toepassen van kleine orthodontische correcties.

Britt Engelen
Britt EngelenKaakchirurg
Na opgegroeid te zijn in het Limburgse dorp Spaubeek verhuisde Britt naar België om aan de KU Leuven tandheelkunde te gaan studeren. Daar ze het altijd moeilijk vond te kiezen tussen geneeskunde en tandheelkunde combineerde ze de eerste jaren..

… van deze opleiding met de bachelor geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Na in 2012 met een onderscheiding haar tandartsdiploma te hebben behaald, werkte ze in Neerbeek een jaar als tandarts. De geneeskunde begon toch weer te kriebelen en ze koos ervoor de master in de geneeskunde eraan vast te plakken om verder te kunnen specialiseren in de mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. Sinds eind 2020 is ze als MKA-chirurg werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum en Elkerliek Ziekenhuis te Helmond.  Ze streeft een gezonde mond na, welke aan de basis staat voor een goede algehele gezondheid.

Gina van Kessel
Gina van KesselTandarts
Geboren in Maastricht en vanaf 5 jarige leeftijd opgegroeid in Lanaken (België). Als kleine meid wist Gina al dat ze tandarts wou worden. Ze hield altijd al van knutselen …

…en zorgt graag voor mensen. Voor Gina is tandheelkunde dan ook de perfecte mix van deze eigenschappen.
De opleiding tandheelkunde heeft ze recent afgerond aan de ACTA in Amsterdam en is direct na haar stage bij ons komen werken als algemeen practicus.
Gina neemt  de tijd om haar patiënten op hun gemak te stellen en de behandeling tot in detail goed uit te voeren. Bovendien vindt ze het belangrijk om de mond als onderdeel van het lichaam te zien en legt ze de nadruk op preventie.

Mondhygiënisten

Brechje van den Heuvel
Brechje van den HeuvelMondhygiënist
Geboren en getogen in Brabant waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Aanvankelijk niet goed wetende welke richting ze in wilde, heeft ze uiteindelijk gekozen voor de mondzorgkunde, waar ze zich nu met passie voor inzet.

Brechje heeft na haar studie een jaar werkervaring op gedaan in Curaçao in een reguliere tandartspraktijk en gevangenis aldaar. Vervolgens heeft ze 6,5 jaar gewerkt in Brabant maar sinds 2009 werkzaam in Maastricht. Hier heeft ze zich sinds 2014 ook toegelegd in de ouderenzorg oftewel geriatrie. Met haar enorme ervaring als mondhygiëniste wordt ons team versterkt met een ervaren en enthousiaste collega.

Sanne Geefshuysen
Sanne GeefshuysenMondhygiënist
Opgegroeid in Sittard een van de oudste plaatsen van Limburg op Maastricht na. Nadat ze hier een fijne jeugd heeft gehad verhuisde ze naar het hartje van Nijmegen om Mondzorgkunde te gaan studeren. In 2016 studeerde ze af en verhuisde terug naar het mooie Limburg.

Na een leerzame stage te hebben gelopen op de afdeling Mond- Kaak en Aangezichtschirugie in het ziekenhuis in Maastricht, is ze na het afronden van haar opleiding op deze plek blijven werken. Hier is ze uiteindelijk 1,5 jaar werkzaam geweest. Tijdens haar studie was Sanne al continue bezig met haar vak en werkte dan ook op zaterdagen als preventie assistente in een praktijk met als doelgroep angstige patiënten. Hier heeft ze 10 jaar gewerkt en heeft ze veel ervaring opgedaan in het behandelen van deze doelgroep.  Daarnaast staat kwaliteit voor Sanne hoog in het vaandel en staat daarom ook inschreven bij het kwaliteit register voor mondhygiënisten (KRM).

Lotte Heltzel
Lotte HeltzelMondhygiënist
Bij het zoeken naar een vervolgopleiding wist ik al snel dat ik de gezondheidszorg in wilde. Voornamelijk de tandheelkundige wereld sprak mij erg aan.
Dus vanuit Midden-Limburg vertrokken naar Nijmegen voor de opleiding Mondzorgkunde. In juli 2021 heb ik de opleiding Mondzorgkunde afgerond. Via een super leuke en leerzame stage in het MUMC+ ben ik bij de Espenbos kliniek terecht gekomen. Ik ga graag de samenwerking met mijn collega’s en met mijn patiënten aan, om het best mogelijke en wenselijke resultaat te behalen. Vol enthousiasme start ik mijn carrière in deze mooie praktijk.
Judith Schreurs
Judith SchreursOffice Manager
[meer informatie volgt]

Preventie-assistenten

Nicole Colson
Nicole ColsonPreventie-assistent
Pascale Bartholomeus
Pascale BartholomeusPreventie-assistent
Simone Duijckers-Kleijnen
Simone Duijckers-KleijnenPreventie-assistent

Stoel-assistenten

Veronique Eerens
Veronique EerensStoel-assistent
Tanja Kattenbeld
Tanja KattenbeldStoel-assistent
Cheryl Willems-Hellenbrand
Cheryl Willems-HellenbrandStoel-assistent
Dominique Frijns
Dominique FrijnsStoel-assistent

Baliemedewerkers

Angelique van der Schoot
Angelique van der Schoot
Petra Wesseling-Schrijnemaekers
Petra Wesseling-Schrijnemaekers
Terug naar Home