Tandartsen

Gijs Hamers
Gijs HamersTandarts
Opgegroeid in Bingelrade onder de rook van Sittard. Wist al vroeg dat hij de geneeskundige kant op wilde. In Nijmegen tijdens zijn eerste jaar al met Mart en Robbie bevriend geraakt.

Aan hen zelfs te danken dat hij weer Limburgs dialect is gaan spreken.  Na 10 jaar ervaring opgedaan te hebben met verschillende disciplines, kwam de kans voorbij om met zijn studievrienden samen te werken.

Zijn doel is om samen met de patiënt tot een behandelplan te komen, waarin  rekening gehouden wordt met  alle aspecten van de functie van de mond. Het concept van beschermen, genezen en verbeteren sluit hier naadloos bij aan.

Mart Ramaekers
Mart RamaekersTandarts
Opgegroeid in Wolder (Maastricht) als zoon van een leraar exacte vakken en een moeder met ruime ervaring in hospitality, werd het Mart al snel duidelijk dat een goede tandarts…

… onder andere een combinatie is van deze disciplines.

Hij staat samen met zijn studie vriend en collega tandarts Robbie schouder aan schouder in het realiseren van een moderne praktijk die de patiënt en zijn mond centraal stelt.

Mart heeft zich gespecialiseerd in adhesieve tandheelkunde, de kunst van het plakken. In de afgelopen 12,5 jaar heeft hij zich toegelegd om witte vullingen en porselein zo sterk aan tanden te plakken zodat tanden weer functioneren alsof ze nieuw zijn. Niet alleen in vorm en kleur, maar vooral in karaktereigenschappen. Gerestaureerde tanden worden even sterk als een gave tand, niet zwakker of sterker. Het behandelplan kan volgens hem alleen worden bereikt door de patient erbij te betrekken. Met mondfotografie en een nauwkeurige digitale planning kan er een Digital Smile Design worden gecreëerd die als visueel kompas dient om een nieuwe glimlach met uiterste precisie te ontwerpen.

Hij is verder mede-oprichter van een platform (karma dentistry) dat tandheelkundige bij- en nascholing verleent voor collega tandartsen in binnen en buitenland, waarbij hij online en op locatie lezingen verzorgt.

Robbie Schreurs
Robbie SchreursTandarts
Opgegroeid in Scharn, geboren in Gouda, maar getogen in Maastricht als zoon van een administratief medewerkster en een accountant, wist hij al vrij snel zeker dat hij niet dezelfde richting als zijn ouders…

…uit wilde gaan. Uiteindelijk is tandheelkunde op zijn pad gekomen en heeft hij zich verder gespecialiseerd als tandarts in de Maxillo-Faciale prothetiek met als aandachtsgebieden oncologie en aangeboren afwijkingen. Tevens heeft hij zich gemanifesteerd in de 3D tandheelkunde, waarin hij uitgebreide 3D planningen maakt voor zowel de kaakchirurg als de uitgebreide prothetische rehabilitatie middels vaste en uitneembare voorzieningen.

Op dit moment staat hij aan het begin van een langdurige samenwerking met zijn vriend en zeer gewaardeerde collega Mart. Hierin voegen zij hun beiden specialisme samen om tot een moderne en vooruitstrevende praktijk te komen.

Beau Gulikers
Beau GulikersTandarts
Opgegroeid in Biesland (Maastricht) wist Beau vanaf jonge leeftijd al als eerste van haar familie de Tandheelkunde in te willen. In 2016 is ze vastberaden begonnen aan de opleiding aan het Radboudumc in Nijmegen en 6 vlotte jaren verder blij weer terug te kunnen keren naar ‘het zonnige zuiden’.

Met een goede portie geduld, Maastrichtse gezelligheid en een brede glimlach vindt ze het vooral belangrijk een fijne behandelsfeer te creëren. Om zo niet alleen een gezonde mond maar ook een prettige ervaring te bereiken.

Na een jaar in een kleinschaligere praktijk gewerkt te hebben, heeft Beau er enorm veel zin in zich bij team Espenbos te voegen!

Keisuke Koyama
Keisuke KoyamaTandarts / Orale chirurg
Geboren en getogen in Tokyo (Japan). Van jongs af aan was hij handig met zijn handen. Daarom wilde hij tandarts worden. Na zijn afstuderen aan de Nihon University School of Dentistry volgde hij een opleiding aan de afdeling Kaakchirurgie van het Keio University Hospital.

Hij kwalificeerde als gecertificeerd kaakchirurg in Japan. Ze verhuisde in 2016 naar Nederland met de droom om als tandarts/kaakchirurg in het buitenland te werken. Hij studeerde ijverig de Nederlandse taal en werd in 2022 geregistreerd als tandarts bij het BIG-register . (Hij is de eerste Japanner die bij het BIG-register is ingeschreven). Hij is gespecialiseerd in kaakchirurgie in Japan maar kan ook algemene tandheelkunde uitvoeren. Zijn tekentalent is uitstekend en hij is ook actief als illustrator. Hij biedt Japanse kwaliteit ondersteund door een verfijnde ambachtelijke cultuur.

東京生まれ、東京育ち(日本)。 幼少期から手先が器用だったので、歯科医師を目指す。日本大学歯学部を卒業後、慶應義塾大学病院の口腔外科学講座で研鑽を積む。日本で口腔外科認定医資格を取得。海外でも歯科口腔外科医として働くという夢を持って、2016年にオランダに移住します。オランダ語を熱心に勉強し、オランダの歯科医師国家試験に合格。2022 年にBIG-registerに歯科医師として登録される。(彼は、BIG-registerに登録された初めての日本人である。)口腔外科を専門としつつ、一般歯科治療も行うことができる。彼の絵を描く能力は群を抜いていて、イラストレータとしても活躍している。洗練された物作りの文化に裏打ちされたジャパンクオリティーを提供します。

Gerard Vonken
Gerard VonkenTandarts
Ruim voor het “Euro-Tijdperk” geboren als “Wijckeneer” in Maastricht (1954). In 1979 afgestudeerd als tandarts aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Na het vullen van de militaire dienstplicht…

… in 1980 (dit bestond toen nog!), als luitenant-tandarts, is hij 40 jaar lang als zelfstandig gevestigde tandarts werkzaam geweest.

Ruim 35 jaar in de praktijk van zijn vader, tandarts Arthur Vonken. Deze praktijk was gevestigd aan de Stationsstraat 18 te Maastricht. Daarna nog enkele jaren gewerkt bij Mondzorg Jekerdal, gevestigd aan de Cannerweg 134 te Maastricht. Sinds 1 januari 2021 werkzaam als tandarts/algemeen praktikus bij de Espenbos Kliniek.

Hij hoopt hier nog enkele jaren als “all-round” tandarts te kunnen en mogen werken in het Espenbos Team.

Soraya Surjandi
Soraya SurjandiTandarts
Geboren in Aken en 8 jaar later verhuisd naar Maastricht en hier opgegroeid. Al vanaf jonge leeftijd interesse gehad in de gezondheidssector en later de keuze gemaakt voor de opleiding tandheelkunde aan het Radboudumc te Nijmegen.

Nu 4 jaar werkzaam als algemeen practicus met affiniteit voor de restauratieve en esthetische tandheelkunde. Waarbij de nadruk ligt op minimaal invasief te werk gaan en aanvullend het toepassen van kleine orthodontische correcties.

Britt Engelen
Britt EngelenKaakchirurg
Na opgegroeid te zijn in het Limburgse dorp Spaubeek verhuisde Britt naar België om aan de KU Leuven tandheelkunde te gaan studeren. Daar ze het altijd moeilijk vond te kiezen tussen geneeskunde en tandheelkunde combineerde ze de eerste jaren..

… van deze opleiding met de bachelor geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Na in 2012 met een onderscheiding haar tandartsdiploma te hebben behaald, werkte ze in Neerbeek een jaar als tandarts. De geneeskunde begon toch weer te kriebelen en ze koos ervoor de master in de geneeskunde eraan vast te plakken om verder te kunnen specialiseren in de mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. Sinds eind 2020 is ze als MKA-chirurg werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum en Elkerliek Ziekenhuis te Helmond.  Ze streeft een gezonde mond na, welke aan de basis staat voor een goede algehele gezondheid.

Gina van Kessel
Gina van KesselTandarts
Geboren in Maastricht en vanaf 5 jarige leeftijd opgegroeid in Lanaken (België). Als kleine meid wist Gina al dat ze tandarts wou worden. Ze hield altijd al van knutselen …

…en zorgt graag voor mensen. Voor Gina is tandheelkunde dan ook de perfecte mix van deze eigenschappen.
De opleiding tandheelkunde heeft ze recent afgerond aan de ACTA in Amsterdam en is direct na haar stage bij ons komen werken als algemeen practicus.
Gina neemt  de tijd om haar patiënten op hun gemak te stellen en de behandeling tot in detail goed uit te voeren. Bovendien vindt ze het belangrijk om de mond als onderdeel van het lichaam te zien en legt ze de nadruk op preventie.

Preventie-assistenten

Nicole Colson
Nicole ColsonPreventie-assistent
Pascale Bartholomeus
Pascale BartholomeusPreventie-assistent
Cheryl Willems-Hellenbrand
Cheryl Willems-HellenbrandPreventie-assistent
Simone Duijckers-Kleijnen
Simone Duijckers-KleijnenPreventie-assistent

Mondhygiënisten

Ellen Rubel
Ellen RubelMondhygiëniste
Romy Bronckers
Romy BronckersMondhygiëniste

Logopedie

Anouk Schrijnemaekers-Bovens
Anouk Schrijnemaekers-BovensOMFT Logopediste
Anouk, geboren en opgegroeid in Amby (Maastricht) wist al vroeg dat ze in de gezondheidszorg wilde werken. In 2007 behaalde zij haar bachelor Logopedie aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Nadat ze 12 jaar in Roermond heeft gewerkt is ze in januari 2020 vol enthousiasme als mede-eigenaar van Logopedie TOON gestart.

Naast het werken als allround logopedist was het voor Anouk al snel duidelijk dat haar passie ligt bij de Oro- myofunctionele therapie (OMFT).

Stoel-assistenten

Veronique Eerens
Veronique EerensStoel-assistent
Tanja Kattenbeld
Tanja KattenbeldStoel-assistent
Dominique Frijns
Dominique FrijnsStoel-assistent
Jans Dodemont
Jans DodemontStoel-assistent
Sharida Wijnands
Sharida WijnandsStoel-assistent

Baliemedewerkers & Praktijkmanager

Angelique van der Schoot
Angelique van der SchootBaliemedewerker
Petra Wesseling-Schrijnemaekers
Petra Wesseling-SchrijnemaekersBaliemedewerker
Judith Schreurs
Judith SchreursPraktijkmanager